Tarihçemiz

Tarihçemiz

Okulumuz 1975 yılında Kıbrıs Bayraktar İlkokulu
bünyesinde Kütükçü Alibey Orta Okulu adı ile üçlü
eğitim ortamında açılmıştır. 
Okulumuzun ismi Kurtuluş Savaşında Ankara'nın
belediye başkanlığını yapan Kütükçü Ali Bey'den
alınmıştır. 

11.11.2019 2420

Kurtuluş Savaşı yıllarının zor şartlarında Ankara'da "reislik" yapmış olan Kütükçü Ali Bey, İstanbul'dan Ankara'ya geldiği zaman, belediye düşünülemeyecek kadar fakir durumdaydı. Yunan işgalinden kaçan birçok aile de Ankara'ya gelmiş, bunların barındırılması ve doyurulması gereği oluşmuştu.

Kütükçü Ali Bey, olağanüstü zorlukların yaşandığı böyle bir ortamda Ankara'yı ekmeksiz ve susuz bırakmadı. Tahtakale'deki demircilere savaşan askerlerimiz için süngüler, tenekecilere de mataralar yaptırdı. Halktan topladığı yatak ve yorganları Ankara'ya gelen yaralılara dağıttı. "Sanayi Mektebi" ve "Türk Ocağı" binalarını hastaneye dönüştürdü.

Sakarya Savaşı'ndan sonra Ankara daha da kalabalık oldu. Buna rağmen yaşayanlara yiyecek, içecek, giyecek sıkıntısı çektirmedi. Şehirde vurgun hiçbir zaman söz konusu olmadı.

Sokakların aşırı derecede tozlu olmasına önlem olarak her dükkânın önüne bir ağaç dikilmesini sağladı. Caddelere de çok çeşitli ağaçlar diktirdi. Ne yazık ki susuzluktan birçoğu sonradan kurudu.

 

Kütükçü Alibey Ortaokulu, 1988–1989 öğretim yılında Seyranbağları Lisesinde geçici olarak bir yıl üçlü öğretim şeklinde hizmete devam etmiştir.

Daha sonra Seyranbağları Umut mahallesinde 10.520 metrekarelik arsa üzerine Özel İdare tarafından yapılan 24 derslikli kendi binasında 1989–1990 öğretim yılında hizmete devam etmiştir. Bölgenin büyük bir hızla imara açılıp yapılaşması sonucunda öğrenci sayısı artmış ve 24 derslikli bina ihtiyacı karşılayamaz hale gelmiştir. 1995–1996 öğretim yılında 30 derslikli ek bina (B blok) hizmete girmiştir.

 

BUGÜNÜ

 

2012-2013 Öğretim yılında Ortaokula dönüşen Kütükçü Alibey Ortaokulunda  Toplam 20 derslik, 1 spor odası, 1 kütüphane, 1 fen laboratuarı, 1 teknoloji ve tasarım atölyesi, , 1 resim atölyesi, 1 öğretmen çalışma odası ve 2006/2007 öğretim yılında hizmete giren 1 BT sınıfı ile eğitimini başarılı bir şekilde sürdürmektedir.

Okulumuz bünyesinde bulunan Özel Eğitim Merkezi, Milli Eğitim Bakanı Metin BOSTANCIOĞLU tarafından Şubat 1999'da hizmete açılmış olup halen  öğrencileri ve  özel eğitim öğretmeni ile çalışmalarını sürdürmektedir.

Halen okulumuzda 2 yönetici, 42 öğretmen, 1'i kadrolu 1 hizmetli olmak üzere 47 personel görev yapmaktadır. Öğrenci sayımız ise 452'dir.

 

ÖĞRETİM ŞEKLİ

 

Okulumuz 1989–1990 Öğretim yılından günümüze değin Normal (Birli) Öğretimini sürdürmektedir. Derse Başlama Saatimiz : 08-45, Ders Bitiş Saatimiz ise: 15.25'dir.