BEN SİZE TAARRUZU EMRETMİYORUM, ÖLMEYİ EMREDİYORUM!

BEN SİZE TAARRUZU EMRETMİYORUM, ÖLMEYİ EMREDİYORUM!

108 yıl önce dünyanın en güçlü ordularına
sahip emperyalist devletler, Çanakkale Boğazı’nı
geçerek İstanbul’u işgal etmek ve boğazları
ele geçirerek 1. Dünya Savaşı’nın sonucunu
değiştirmek istedi. İşgal güçlerine karşı
aralarında Albay Mustafa Kemal’in de
bulunduğu Osmanlı Ordusu büyük bir
direniş gösterdi ve tarihin akışı değişti.

22.03.2023 583

Çanakkale Deniz Zaferi Çökmekte olan imparatorluğun içinde Türk milletinin gücünü ve dinamizmini koruduğunu, Millî Mücadele’nin öncüsü ve başlangıcı olduğunu gösterdi.

Mustafa Kemal'in askerlerine söylediği "Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum!" sözü bütün bir savaşın özeti niteliğindedir. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyoruz.

Okulumuzda yapılan kutlama programı saygı duruşu ve ardından İstiklâl Marşı’nın okumasıyla başladı. Açış konuşmasını Okul Müdürü Semra Demir yaptı. Matematik Öğretmeni Ayşe Elif Kuzuoğlu günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Matematik Öğretmeni Özlem Kaya’nın hazırladığı programda, tiyatro gösterisi yapıldı, şiirler okundu, şarkılar söylendi. Program öğrencilerimiz, velilerimiz tarafından ilgiyle ve coşkuyla izlendi.

 

 

 

 

 

 

 

  

  

 

Okulumuzda yapılan “18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi” konulu kompozisyon yarışmasında 6C sınıfından Ezginaz ÖZYURT Birinci olmuştur. Tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

 

22-03-2023